"2017´DEN UMUTLUYUZ"

İnegöl Genç İşadamları Dernek (İGİAD) Başkanı Hakan Özdemir,İş dünyası olarak 2016 yılını çalkantılı bir şekilde geride bıraktıklarını fakat 2017 yılından umutlu olduklarını ifade etti.

İGİAD Başkanı Hakan Özdemir, İnegöl iş dünyası ve ekonomik gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

BÜYÜK SIKINTILAR YAŞANDI

İş dünyası olarak 2016 yılını çalkantılı bir şekilde geride bıraktıklarını söyleyen İnegöl Genç İşadamları Dernek (İGİAD) Başkanı Hakan Özdemir,?Maalesef bu yılda hem ekonomik hemde siyasi olarak zor bir dönem yaşadık.Temmuz ayında yaşanan darbe girişimi ve akabinde piyasalarda meydana gelen dalgalanmalar başta ihracat yapan firmaların büyük sıkıntı yaşanmasına neden oldu? dedi.

FETÖ YURTDIŞINDA TÜRKİYE´Yİ KARALAMAYA ÇALIŞIYOR

Özdemir, İnegöl bazında baktıklarında ilçenin lokomotif sektörü durumunda bulunan mobilyacı esnafının ciddi sıkıntılar yaşadığına işaret ederek, ?Bu sektör başta Ortadoğu olmak üzere bazı Avrupa ülkelerine ihracat yapıyor.Bu tür görüntüler dış basında yer aldığında da işler biraz daha farklı yönde seyrediyor.Zaten FETÖ üyelerinin ülke dışında Türkiye aleyhte çalışmalarını da anlatmaya gerek yok? şeklinde konuştu.

ÜLKEMİZİ DÜNYA ARENASINDA EN İYİ ŞEKİLDE ANLATMAK İSTİYORUZ

Özdemir; bu konuda da işadamlarının gerçek meseleleri anlatma zorunda kaldıklarını ifade ederek, ?Bu anlamda bizim görevimiz daha önce olduğu gibi yine ülkemiz ve bayrağımızı dünya arenasında en iyi şekilde anlatıp tanıtmaktır? diye konuştu.

 

RUSYA İLE İLİŞKİLER PİYASAYI OLUMLU ETKİLEDİ

Yine ülke ihracatının yanında İnegöl içinde büyük önem arz eden Rusya pazarına dikkat çeken Başkan Özdemir,?Burası açıkça bizim için iyi bir pazar... Hem coğrafi hem tarihi olarak Rusya ile ilişkilerimizin düzelmesi piyasalara olumlu yönde yansıdı.En azından şuan bu psikolojik olsada meyvelerini vermeye başladı?ifadelerini kullandı.

ÇARE BULUNMALI

Dövizdeki dalgalanmaların ise kendilerini zor durumda bıraktığını, özellikle döviz kurunda iş yapan firmaların bu konuda ciddi sorun yaşadığını söyleyen Özdemir, ?Kısaca hükümetimiz bu konuya çözüm bulmalı.Bu konuda gerçekten iş dünyası sıkıntı yaşıyor? dedi.

GÜZEL HİZMETLER ORTAYA ÇIKIYOR

MODEF EXPO konusunda daaçıklamalar yapan Başkan Özdemir,?İMOS ve MODEF´in ortak çalışması güzel hizmetlerin ortaya çıkmasına neden oluyor.Bu noktada da emeği geçenlere teşekkür ediyoruz?şeklinde konuştu.

ÖNEMLİ ETKİNLİKLERE İMZA ATILACAK

Son olarak İGİAD´ın kış döneminde önemli etkinlikler yapacağını aktaran Özdemir, ?İş dünyasına yön verenler yada sektörlerinde önemli işlere imza atanları yapacağımız programlarla ilçe halkıyla buluşturacağız. Çünküson yıllarda yaşadığımız en büyük sorunlardan biri özelliklede bu iş dünyasında çokça karşımıza çıkıyor, kuşak çatışması ve tecrübenin yeterince önemsenmemesi? açıklamalarında bulundu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07